III EDYCJA KONKURSU ''SMAKI GRAJEWA'' 2014
POSTANOWIENIA OGÓLNE
1.Niniejszy regulamin określa warunki , na jakich odbywa się III edycja konkursu pod nazwą ''SMAKI GRAJEWA'' .
2.ORGANIZATORZY : Miejski Dom Kultury w Grajewie oraz Grajewska Izba Historyczna.
3.Konkurs jest organizowany pod PATRONATEM Adama Kiełczewskiego - BURMISTRZA GRAJEWA .
4.Konkurs odbędzie się w dniu 22.06.2014 r. w klubie ''HADES'' w trakcie Festiwalu Sztuki Kulinarnej Dziedzictwa Kulturowego Podlasia -"SMAKI GRAJEWA III" w ramach obchodów ''DNI GRAJEWA'' 2014.
Ogłoszenie konkursu : godz . 14.30 .
Rozstrzygnięcie : godz . 18.15 - 18.30 .
II . CELE KONKURSU
1.Kultywowanie , propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej Grajewa i okolic .
2.Promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów i potraw specyficznych dla naszego regionu oraz ich wytwórców.
3.Zachowanie niepowtarzalnych smaków produktów żywnościowych .
4.Wymiana doświadczeń , aktywizacja i promocja wytwórców żywności oraz lokali gastronomicznych Grajewa i okolic .
III . WARUNKI UCZESTNICTWA
1.W konkursie mogą wziąć udział osoby reprezentujące : hotele, lokale gastronomiczne, lokalni wytwórcy żywności, piekarnie, cukiernie, masarnie , gospodarstwa agroturystyczne oraz osoby fizyczne.
2.Zainteresowani udziałem w konkursie zobowiązani są do dokonania zgłoszenia na załączonym formularzu zgłoszeniowym z nazwą potraw/produktów, które będą przedmiotem konkursu oraz ich krótką charakterystyką.
3.Zgłoszenia należy dostarczyć do dnia 10.06.2014 r. na adres :
Miejski Dom Kultury , ul. Wojska Polskiego 20 , 19-200 Grajewo lub drogą elektroniczną na
e-mail: sekretariat@mdk.grajewo.pl
UWAGA ! Drobny sprzęt potrzebny do zaprezentowania potraw/produktów każdy zgłaszający się do udziału w konkursie zabezpiecza we własnym zakresie.
IV . REGUŁY PRZEPROWADZENIA KONKURSU
1.Przedmiotem konkursu są regionalne produkty i potrawy , które będą oceniane w następujących kategoriach :
a) potrawy mięsne
b) dania z ryb
c) ciasta i wypieki
d) nalewki i miody pitne .
2. Niezależne jury wybierze zwycięzców i przyzna nagrody rzeczowe w każdej kategorii .
3. Udział w konkursie jest bezpłatny .
4. Kryteria oceny :
a) estetyka i zachowanie proporcji , kolorystyka , wrażenie ogólne 0 – 10 pkt .
b) smak 0 – 10 pkt .
c) kreatywność , dobór produktów 0 – 10 pkt.
5. Regulamin jest jedynym dokumentem określającym zasady Konkursu.
6. Na czas trwania Konkursu Organizator powołuje Konkursową Komisję Kulinarną .
7. Decyzje Komisji są wiążące i ostateczne .
8. Sprawy nie ujęte w regulaminie rozstrzyga Organizator .
V . POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Udział w Konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych i publikację nazw , przepisów oraz zdjęć zgłoszonych do Konkursu produktów i potraw .
2. Informacje o nagrodzonych i ich produktach/potrawach zostaną opublikowane w lokalnych mediach oraz na stronie internetowej Miejskiego Domu Kultury w Grajewie .
ORGANIZATOR
sobota, 4 maja 2024
piątek, 3 maja 2024
Ciekawe co można wygrać bo jak dyplom tylko to szkoda pieniedzy i zachodu
hehe jak w Wadlewie ;)
na nagrode proponuje zestaw firmowych garnków lub robota kuchennego!!!