Ser Mozzarella z Mlekpolu

aktualizacja: 2019-08-26 21:09:27     nr wiadomości: 40013     przeczytano: 4757     Ilość komentarzy komentarze: 0

Mlekpol wprowadza nowe gramatury sera Mozzarella

 

Ser mozzarella Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Ten włoski ser z Mlekpolu ceniony jest przez szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topnienia i charakterystyczne „ciągnięcie się”. Odpowiadając na potrzeby konsumentów Mlekpol wprowadza na rynek 2 produkty w linii mozzarella -  ser tarty
i w kawałku.  

Mozzarella Mlekpolu dostępna jest w dużych opakowaniach o wadze jednego, dwóch oraz dwóch i  pół kilograma przeznaczonych głównie dla odbiorców branży gastronomicznej. Producent, mając na uwadze potrzeby klientów sklepów detalicznych, wprowadza nowości:  mozzarella w kawałku 

o wadze 300 gramów oraz ser tarty w woreczku o wadze 150 gramów. Obie propozycje idealnie pozwalają się cieszyć tym włoskim serem podczas domowego gotowania i pieczenia oraz zachować jego świeżość i walory smakowe podczas przechowywania w lodówce dzięki szczelnym i trwałym opakowaniom. Nowością jest również odświeżona szata graficzna całej linii produktów mozzarella.

 

Mozzarella z Mlekpolu to połączenie włoskiej tradycji serowarskiej i najwyższej jakości, o którą dba  Mlekpol. Ser powstał z najlepszego mleka od krów wypasanych na łąkach Podlasia, Warmii i Mazur. To doskonały produkt, który sprawdzi się zarówno na ulubionej pizzy, jako dodatek do  makaronów, zapiekanek oraz wytrawnych wypieków. Ser mozzarella to znakomite źródło wapnia, bogactwo cennych witamin i minerałów. Mozzarella Mlekpolu w składzie ma wyłącznie mleko, sól i kultury bakterii mlekowych

 
Dodaj komentarz

Treść:


Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy możliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.