czwartek, 25 kwietnia 2024

Kultura i rozrywka

  • 2 komentarzy
  • 12943 wyświetleń

Koło Gospodyń Wiejskich

6 lipca br. w Augustowie odbyła się XIX edycja konkursu na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy pod nazwą „Nasze Kulinarne Dziedzictwo –Smaki Regionów”. Udział w konkursie wzięło Koło Gospodyń Wiejskich z Radziłowa. Członkinie przygotowały: Szczupaka z angielki, Ciastko z piany i napój Żniwianka.

Jury przyznawało wyróżnienia i nagrody za najciekawsze i najsmaczniejsze potrawy oraz produkty w oparciu o tradycyjne receptury i dziedzictwo kulturowe regionu w kategorii: pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje regionalne oraz inne, łączące produkty roślinno-zwierzęce.

Miło nam poinformować, że KGW Radziłów otrzymało pierwsze miejsca za Szczupaka z angielki oraz Ciastko z piany.

Gratulujemy!

Nasze Kulinarne Dziedzictwo to ogólnopolski konkurs, którego celem jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w rodzimej  tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur. Ma charakter otwarty, więc przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniających kryteria konkursowe.

 
 

czwartek, 25 kwietnia 2024

Krówka Matylda Poznaje Meksyk

środa, 24 kwietnia 2024

Rajd Pojazdów Zabytkowych

Komentarze (2)

Gratulacje. Dania wyglądają pięknie.

Gratulacje dziewczyny

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.