Kultura i rozrywka

  • 2 komentarzy
  • 12918 wyświetleń

Koło Gospodyń Wiejskich

6 lipca br. w Augustowie odbyła się XIX edycja konkursu na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy pod nazwą „Nasze Kulinarne Dziedzictwo –Smaki Regionów”. Udział w konkursie wzięło Koło Gospodyń Wiejskich z Radziłowa. Członkinie przygotowały: Szczupaka z angielki, Ciastko z piany i napój Żniwianka.

Jury przyznawało wyróżnienia i nagrody za najciekawsze i najsmaczniejsze potrawy oraz produkty w oparciu o tradycyjne receptury i dziedzictwo kulturowe regionu w kategorii: pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje regionalne oraz inne, łączące produkty roślinno-zwierzęce.

Miło nam poinformować, że KGW Radziłów otrzymało pierwsze miejsca za Szczupaka z angielki oraz Ciastko z piany.

Gratulujemy!

Nasze Kulinarne Dziedzictwo to ogólnopolski konkurs, którego celem jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w rodzimej  tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur. Ma charakter otwarty, więc przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniających kryteria konkursowe.

 
 

Komentarze (2)

Gratulacje. Dania wyglądają pięknie.

Gratulacje dziewczyny

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.