Wyprobowac przepis z internetu.i dac make zytnia zamiast pszennej i wyjdzie dobry chlebek.Nie ma potrzeby dlugiego szukania przepisu.Ja pieke wg.prostego przepisu i jest smaczny.
15 kg maki, 3 litry mleka, 10 litrow wody,drozdzy , wszystkie skladniki mieszajac i ugniatajac formujemy w jedna mase az zacznie odchodzic od rak, ciasto przykrywamy sciereczka i odstawiamy w cieple miejsce bez przeciagow, po 7 dniach ciasto staje sie delikatne, wkladmy do formy i pieczemy w piecu az sie ladnie zarumieni. Smacznego.
Najpierw zrob piec chlebowy na chrzanowych liściach.
tyle wejść, a nikt nie chce się chlebem podzielić... :)
Najlepszy chleb to chleb powszedni. Tak jak to brzmi w "Ojcze nasz".
Najlepszy i najzdrowszy chleb to jest na zakwasie i z żyta.Od dłuższego czasu również szukam przepisu.
Wyprobowac przepis z internetu.i dac make zytnia zamiast pszennej i wyjdzie dobry chlebek.Nie ma potrzeby dlugiego szukania przepisu.Ja pieke wg.prostego przepisu i jest smaczny.
15 kg maki, 3 litry mleka, 10 litrow wody,drozdzy , wszystkie skladniki mieszajac i ugniatajac formujemy w jedna mase az zacznie odchodzic od rak, ciasto przykrywamy sciereczka i odstawiamy w cieple miejsce bez przeciagow, po 7 dniach ciasto staje sie delikatne, wkladmy do formy i pieczemy w piecu az sie ladnie zarumieni. Smacznego.